Sammenlign priser på udskiftning af støddæmpere

4.6 (2.978)
 • Få tilbud fra 244 uafhængige værksteder
 • Du sparer i gennemsnit 23%* eller 1.092 kr*. på udskiftning af støddæmpere
 • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud
Du sparer i gennemsnit
23%*
Derfor skal du udskifte støddæmpere og affjedring gennem Autobutler
 • Du sparer i gennemsnit 23%,* svarende til 1.092 kr*.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud på udksiftning af støddæmpere
 • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM
 • Ekstra tryghed med 3 års FDM-godkendt garanti
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online
Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Udskiftning af støddæmpere og andre hjulophængs-reparationer.

Så meget sparer bilejere på udskiftning af støddæmpere & reparation af affjedring

De gennemsnitlige priser og besparelser, for de viste bilmærker, er baseret på forskellige modeller og årgange. Du skal derfor oprette en opgave og sammenligne tilbud for at se din faktiske pris og besparelse.
Bilmærke Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit* Bedømmelser
Audi DKK 1.413 23%
4.5 (101)
Citroën DKK 1.085 26%
4.5 (223)
Ford DKK 640 21%
4.6 (304)
Kia DKK 835 23%
4.7 (75)
Opel DKK 738 22%
4.6 (215)
Peugeot DKK 1.082 23%
4.6 (275)
Renault DKK 1.052 22%
4.6 (196)
Seat DKK 1.349 24%
4.6 (77)
Skoda DKK 1.088 24%
4.6 (196)
Volkswagen DKK 1.243 23%
4.5 (307)

Bedømmelser af udskiftning eller reparation af støddæmpere og affjedring

E2 Biler - AutoPlus
3 dage
Tak for godt stykke arbejde ø
Jimmy L.
Renault Clio (2013)
S Klassisk Cars JA ApS
9 dage
Go betjening og super service Bruger klart igen👍
Morten S.
Volkswagen Transporter (2018)
Oksbøl Autoservice - Bosch Car Service
24 dage
Meget tilfreds Alle aftaler overholdt
Torben N.
Ford Fiesta (2015)

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Udskiftning af støddæmpere og andre hjulophængs-reparationer.

Støddæmpere og affjedring til den rigtige pris

Reparation eller udskiftning af støddæmpere og affjedring

Støddæmperne gør kørslen mere sikker og rolig.

Dine støddæmpere er den affjedring, der gør, at du ikke mærker bump i vejen så meget. Samtidig er støddæmperne med til at holde bilen stabilt på vejen i sving og kurver.
Affjedringen, som støddæmperne giver, er derfor både med til at skabe bedre kørekomfort, men har også en betydning for sikkerheden.
Derfor er det utroligt vigtigt, at støddæmperne altid er i orden.

Støddæmperne har ikke nogen bestemt kilometersats, da deres levetid afhænger meget af kvaliteten af vejen, du kører på. Jo mere ujævn vej, jo større slitage – og jo hurtigere får de brug for udskiftning.

En udskiftning af støddæmpere kan dække over mange ting, og det er forskelligt fra bil til bil og fra scenarie til scenarie. Værkstedet vil oftest anbefale, at man får udskiftet sine støddæmpere parvis (enten de forreste eller bagerste støddæmpere), eller måske alle fire.

Samtidig er prisen for udskiftning af de forreste støddæmpere ofte højere end prisen for udskiftning af de bagerste. I nogle tilfælde vil det også være nødvendigt at skifte de kraftige fjedre, som er monteret i samme område, samt evt. udskiftning af tårnlejer.

Beskriv din opgave så godt som muligt, så du får et tilbud, der matcher lige præcist din bil.

Tips til hvordan du ser om støddæmperne er defekte

Der er nogle klare tegn på, om dine støddæmpere er defekte. Du kan selv teste de fleste af disse punkter og finde ud af, om de bør efterses.

 • Den mest simple metode er, at du sætter dig på bilen og flytter dig igen. Den skal roligt og glidende gå ned, og i en glidende bevægelse vende tilbage til udgangspositionen. Det må ikke hakke, og det må ikke gå for hurtigt. En anden metode med samme resultat er at skubbe bilen hårdt ned flere gange i alle fire hjørner. Igen skal det være jævne bevægelser ned og op, til samme position.
 • Hvis bilen sejler – dvs. du drejer lidt, og det virker, som om bilen bevæger sig fra side til side, selvom du kører i en jævnt drejende bevægelse – er det også tegn på, at du bør få tjekket støddæmperne.
 • Når du kører over et hul i vejen eller et bump, fjedrer bilen ikke, men går hårdt ned og op, eller omvendt. Du vil ofte høre en form for bankelyd, når bilen rammer et hul eller et bump.
 • Hvis du kører over et hul eller bump, og bilen gynger videre et øjeblik, i stedet for at blive stabil lige efter.
 • Hvis du kigger ind under skærmen, eller kravler under bilen, og kan se et stykke bart på stemlet, der er rustent. Ofte er det dog pakket ind i en gummihætte, og så er det straks lidt sværere.
Sammenlign priser

Prøv selv. Spar penge.

Hvordan virker støddæmperne?

Hvis bilen sejler hen over vejen, når du drejer, eller det dunker, hver gang du kører over et lille bump, har det været tid til at få skiftet støddæmpere længe.

Det er støddæmperne, der sørger for en komfortabel køreoplevelse. Uden dem ville hver en sten og hvert hul i vejen føles som et slag på bilen, og dermed dig. Og hver gang ville bilen miste noget vejgreb, når bilen ville blive kastet op i luften. Samtidig er støddæmperne med til at holde bilen i en passende position i skarpe vejsving.

Støddæmperne sørger for, at hjulene kan hoppe op og ned til en vis grænse, uden selve bilen behøver at følge med. Det er krængningsstabilisatoren, der sørger for at overføre kraften på tværs af hjulene i sving, for at kompensere for over- eller understyring.

Hvilke dele indgår i støddæmperne?

Når man snakker om støddæmpere, er der flere forskellige dele involveret, der hver især kan blive defekte. De fleste servicemanualer har indbygget et tjek af undervognen til serviceeftersynet, og her bør mekanikeren også kigge på støddæmperne. Hvis du er i tvivl, så spørg mekanikeren før service.

Affjedring: Egentlig er grundprincippet i affjedring blot, at der er sat en fjeder mellem bilens karosseri og hjulene. På den måde kan fjederen sørge for, at hjulene holdes på vejbanen og ikke slipper, når bilen kører ned i et hul eller over et bump. Samtidig sørger fjederen for, at det stød, det giver, ikke forplantes til bilen og passagererne. En fjeder er utroligt nok meget ufleksibel og kan ikke tåle for meget udstrækning eller sammenpresning. Derfor er der også en støddæmper, der hjælper med at gøre bevægelsen mere smidig og blød.

Støddæmper: Støddæmperne er en ekstra beskyttelse til affjedringen, så den ikke banker i bund, eller bliver trukket for voldsomt. Samtidig sørger de for at dæmpe fjedrenes egenbevægelse, så vognen hurtigere bliver stabil.

Bump-stop: Affjedringen har nogle gummiklodser, der sørger for, at i ekstreme tilfælde dunker stemplet ikke bare imod bunden/toppen af stemplet, men bliver stoppet lidt blødt.

Bærearm: Det er bærearmen, der holder affjedringen og støddæmperen fast til karrosseriet. For at dæmpe støj og rumlen fra vejen er bærearmen ophængt i bøsninger med gummimellemlæg. Det er sjældent bærearmen, der går i stykker, men derimod bøsninger og/eller gummiet, der bliver mørt og defekt. Hvis bærearmen ikke fungerer optimalt, risikerer du. at dækket slides skævt, da det er bærearmen, der sørger for den rigtige vinkel på dækket til vejbanen. En defekt bærearm kan desuden være med til at ødelægge bremsesystemet og bremseklodser. Bærearmen kaldes også en svingarm.

Krængningsstabilisator: Når bilen drejer, er der risiko for, at dækkene krænger. Jo højere fart og skarpere sving, jo større er kraften, der presser på dækkene. For at modvirke at vinklen mellem dæk og vej bliver forkert, og det ene sæt dæk letter, er krængningsstabilisatorer sat fast mellem henholdsvis de to fordæk og de to bagdæk.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: Udskiftning af støddæmpere og andre hjulophængs-reparationer.

Din bils affjedring påvirkes af din kørsel

Din affjedring arbejder konstant for at bevare bilens vejgreb og forhindre ujævnheder, krængninger og huller i vejen i at bringe bilen ud af kontrol.
Derfor er det vigtigt at sørge for, at affjedringen ikke er på overarbejde – og her kommer din kørsel ind i billedet.

Din kørsel påvirker nemlig din bils affjedring, og derfor har du selv direkte indflydelse på, hvor længe fjedrene og støddæmperne i din bil holder.
Derfor kan det godt betale sig at tænke over, hvordan du bedst sparer din affjedring for unødig slitage. Undgå derfor så vidt muligt at køre hen over huller i vejen, køre alt for hurtigt gennem sving eller gasse for hårdt op og bremse for hårdt ned ved lyskryds. På den måde forlænger du din affjedrings levetid – og det sparer dig for ekstra reparationer.

Affjedring og støddæmpere

Din bils fjedre og støddæmpere bør tjekkes inden kørsel med tung last

Skal du hente forsyninger i Tyskland, flytte for din kammerat eller veninde – eller skal du sydpå med campingvogn? I alle disse situationer bør du tjekke støddæmperne, inden du spænder noget på anhængertrækket.

 • Hvis støddæmperne ikke er i top, bliver køreegenskaberne svækket, hvilket går ud over sikkerheden. Hvis bilen er ustabil, skrider den nemmere ud, og hvis du samtidig har vægt på krogen, reagerer den anderledes, og fordækkene kan have mindre vejgreb.
 • Hvis der er rust på den frie del af støddæmperne, risikerer du, at pakningen bliver ødelagt, eller der kommer rustpartikler ind i stemplets kerne.

Skal du have udskiftet støddæmperne på din Peugeot, Volkswagen eller Renault? Men er du i tvivl om, hvad det kommer til at koste? På autobutler.dk kan du finde gennemsnitspriserne for at få udskiftet støddæmpere på en lang række af forskellige bilmærker, heriblandt: BMW, Ford, Citroën, Toyota og Opel. Og når du har besluttet dig for, om din bil skal til mekanikeren, kan du få tre skarpe tilbud på opgaven.

Mest populære service og reparationer

Lige nu priser fra 197 kr.*
4.7 (19.384)
Spar i gennemsnit 73%*

Bestil hjulskifte online og spar penge! Priser lige nu fra kun 197 kr.* Spar i gennemsnit 73%* ved at sammenligne tilbud på autobutler.dk. Få tilbud og se din pris med det samme!

Lige nu priser fra 249 kr.*
4.6 (512)
Spar i gennemsnit 57%*

Bestil dækskifte og spar i gennemsnit 57%*. Få skiftet og afbalanceret dine dæk nemt, hurtigt og nær dig. Lige nu priser fra 249 kr.* Få tilbud i dag på dækskifte!

Spar i gennemsnit 913 kr.*
4.5 (35.051)
Med stempel i servicebogen

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 24%* på at sammenligne tilbud, svarende til 913 kr.*

Lige nu priser fra 499 kr.*
4.5 (3.107)
Spar i gennemsnit 51%*

Få et basisservice og hold din bil sikkert kørende. Lige nu priser fra 499 kr.* Inkluderer skift af olie og oliefilter, op til 4 liter kvalitetsolie samt komplet gennemgang af din bil med 46 kontrolpunkter.

Få tilbud nær dig

Vi har 244 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.