Sammenlign priser på udskiftning af bremsevæske

4.6 (15.207)
 • Få tilbud fra 249 uafhængige værksteder
 • Du sparer i gennemsnit 24%* eller 952 kr*. på bremsereparationer
 • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud
Du sparer i gennemsnit
24%*
Derfor bør du udskifte bremsevæske gennem Autobutler
 • Du sparer i gennemsnit 24%,* svarende til 952 kr*. på bremsereparationer.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud på udskiftning af bremsevæske.
 • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Ekstra tryghed med 3 års FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online.
Få tilbud

Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremsevæske.

Hvorfor er skift af bremsevæske vigtigt?

Velholdte bremser er sikre bremse

Et hydraulisk bremsesystem skal være velsmurt og uden luftbobler og snavs, der forringer bremsernes effekt. Bremserne er en af bilens vigtigste komponenter, da velholdte og velfungerende bremser sørger for din sikkerhed, når du navigerer i trafikken.

Bremsevæsken er med til at lægge et pres på bremsernes rotorer i hvert “hjørne” af bilen, når du trykker på bremsepedalen. Det lægger pres på bremsekaliberen, der herefter presser bremseklodserne mod bremseskiven, hvorefter hjulenes fart sænkes eller stopper helt, hvis der trykkes længe nok.

Hvorfor skifter man bremsevæske?

Over tid kan der komme snavs og luftbobler i den hydrauliske væske, og det nedbryder væsken. Der kan desuden komme kondensvand i væsken, så den mister sin effekt - ikke mindst ved katastrofeopbremsninger. Hvis du skal have udskiftet bremsevæsken i din bil, vil mekanikeren pumpe den snavsede væske ud, indtil væsken ikke længere er brun eller grumset, og derefter lave en bremsevæske påfyldning med helt ny væske.

Er det længe siden, du har fået ordnet din bils bremsevæske, vil et komplet bremsevæske skift sørge for, at dine bremser fungerer helt optimalt igen. Det danske vejr er hårdt for de fleste biler, så rutinemæssige tjek af bremserne er en rigtig god ide - især også med tanke på din sikkerhed.

Læs mere om, hvordan du bruger et bremseudluftningsværktøj, der er brugbart når bremsevæskestanden har været for lav, og der er kommet luft i systemet.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremsevæske.

Krav til og typer af bremsevæsker

Krav til bremsevæsken - Hvilken bremsevæske skal du bruge?

Bremsevæske klassificeres med forkortelsen DOT, der står for Department of Transport.

Som beskrevet ovenfor, så er bremsevæsken nødvendig for at kunne overføre trykket fra bremsepedalen til hjulene, så de bremser. I denne proces fungerer bremsevæsken som overførselsmedium for bremsekraften, hvorfor der er følgende krav til den:

 • Væsken må ikke angribe gummipakninger
 • Den skal beskytte delene af bremsesystemet mod rust og tæring
 • Den skal være temperaturresistent

De typiske karakteristika ved bremsevæske
Bremsevæskens viskositet - eller dens tykkelse - er vigtig, fordi den er afgørende for bremsesystemets funktion.
Kogepunktet afgør, hvornår de små luftbobler i væsken sprænger, og det er en central faktor i et velfungerende bremsesystem.

Hvad er bremsevæske - Typer af bremsevæske

Det amerikanske Department of Transport (DOT) har defineret 116 forskellige slags krav til bremsevæsker, hvilket opnås med fire forskellige slags væsker, som du kan købe:

DOT 3: Glycerolbaseret. Findes oftest i ældre biler.
DOT 4: Glycerolbaseret. Findes oftest i nyere biler og modeller og har et højere kogepunkt end DOT 3. Holder også længere end DOT 3.
DOT 5: Silikonebaseret. Kan ikke blandes med DOT 3, 4 og 6 (5.1). Det kan ikke absorbere vand og bruges oftest i USA.
DOT 6 (5.1): Glycerolbaseret. DOT 6's fordele er, at den kan holde i mange år, hvis du ikke bruger din bil så meget (fx ved bykørsel). Den koster dog også en del mere end DOT 4, cirka det dobbelte. Du skal også være opmærksom på, at DOT 5 ikke er så følsom, når det kommer til kompression og tryk. Derfor føles det anderledes at bremse med DOT 5, da det giver en blødere bremse.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremsevæske.

Bremsevæske og bremsevæskestanden

Hvor ofte skal bremsevæske skiftes?

Normalvist skal bremsevæsken skiftes i henhold til producentens forskrifter. Disse findes i din bils servicehåndbog. Mange producenter anbefaler dog, at du skrifter bremsevæsken efter 2 år, uanset hvordan du kører eller hvor langt du har kørt. Efter 2 år stiger mængden af vand i bremsevæsken, hvilket er med til at danne små bobler i væsken, når dens temperatur stiger. Derfor falder kogepunktet i bremsevæsken. Når du bremser, sprænger boblerne, hvilket gør presset på bremserne lavere.

Symptomer på, at bremsevæsken skal skiftes

Hvis du kører din bil på værksted for at skifte bremsevæske, er det første der sker, at mekanikeren måler indholdet af vand i væsken. Er andelen af vand i bremsevæsken over 3,5%, skal det udskiftes. Derfor er det vigtigt, at du får tjekket bremsevæsken med jævne mellemrum, så vandindholdet ikke overskrider denne procensats. Symbolet for skift af bremsevæske er en advarselslampe i din bils instrumentbræt, som indikerer problemer i bremsesystemet. Når symbolet med udråbstegn og en ring om lyser rødt, skal du have et bremsevæske skift. En anden indikation på ny bremsevæske er skurrende lyde, når du bremser.

Få skiftet bremsevæske ved det regelmæssige serviceeftersyn

Det kan være en god ide at få skiftet bremsevæske, når du alligevel har bilen på værksted til det regelmæssige serviceeftersyn - intervallerne er nemlig de samme. Hvis du er god til at vedligeholde din bil, bør du uanset hvad køre den på værksted med jævne mellemrum for at få den efterset. Du kan derfor med fordel få skiftet bremsevæske ved serviceeftersynet, så du ikke behøver at bekymre dig om, hvornår bremsevæsken sidst blev skiftet eller intervallerne for skiftet. Samtidig er et visuelt tjek af bremsevæsken en del af serviceeftersynet, så det vil være nemt at skifte eller påfylde, hvis der er brug for det.

Hvordan skifter man bremsevæske?

Tab af bremsevæske eller endda et læk af bremsevæske øges af nedslidte og porøse bremseslanger og lukninger, samt utætte forbindelser i bremsesystemet. Derfor er det endnu mere vigtigt, at du tjekker bremsevæskestanden regelmæssigt, især når din bil bliver ældre. Du kan vælge at tjekke væskestanden selv, så slipper du for at køre bilen på værksted.

Tjek bremsevæsken på nyere biler

Husk, at det er bedst at test bremsevæskestanden på en plan overflade med kold motor. Første skridt er at åbne kølerhjelmen og tjekke standen for bremsevæske i beholderen. Mange køretøjer har en gennemsigtig beholder med tydelige markeringer for minimum og maximum. Markeringerne viser dig, hvorvidt bremsevæskestanden er optimal, eller om du skal skifte bremsevæske. Hvis du ikke kan se niveauet af bremsevæske i beholderen, kan du bruge en bremsevæske tester til at måle både niveauet og kogepunktet af væsken.

Tjek bremsevæsken på ældre biler

Nogle ældre biler har en metalbeholder i motoren fremfor en gennemsigtig udgave. For at aflæse bremsevæskestanden skal du blot skrue låget af beholderen og aflæse standen ved hjælp af markeringerne i tanken. Er niveaet under minimumkravet, er det en god ide at få tjekket bremseskiverne i samme omgang. Hvis der er tydelige fordybninger og riller fra bremseklodserne, bør du køre bilen på værksted for at få skiftet bremsevæske.

Så meget sparer bilejere på bremsereparationer

De gennemsnitlige priser og besparelser, for de viste bilmærker, er baseret på forskellige modeller og årgange. Du skal derfor oprette en opgave og sammenligne tilbud for at se din faktiske pris og besparelse.
Bilmærke Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit* Bedømmelser
Audi DKK 1.224 23%
4.6 (565)
BMW DKK 1.073 24%
4.5 (468)
Citroën DKK 921 23%
4.6 (1.184)
Ford DKK 860 23%
4.6 (1.228)
Hyundai DKK 691 22%
4.5 (776)
Kia DKK 783 23%
4.6 (887)
Opel DKK 835 22%
4.6 (673)
Peugeot DKK 936 23%
4.6 (1.471)
Skoda DKK 886 26%
4.6 (914)
Volkswagen DKK 1.114 26%
4.6 (1.682)

Bedømmelser af bremsearbejde

Five Star Automotive - Hella Service Partner
cirka 17 timer
Super god dialog. Ringede og stillede nogle afklarende spørgsmål inden stort service og syn af bi...
Søren H.
Kia Ceed (2011)
Eleter Auto Service
cirka 18 timer
Meget hurtige, og venlige ☀️
Topper M.
Volkswagen Golf (2020)
Slagelse Bilsalg - Carspot
cirka 20 timer
God oplevelse. Hurtig og effektiv betjening Svend Kristensen.
Svend K.
Skoda Octavia (2011)

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremsevæske.

Mest populære service og reparationer

Lige nu priser fra 197 kr.*
4.7 (19.372)
Spar i gennemsnit 73%*

Bestil hjulskifte online og spar penge! Priser lige nu fra kun 197 kr.* Spar i gennemsnit 73%* ved at sammenligne tilbud på autobutler.dk. Få tilbud og se din pris med det samme!

Lige nu priser fra 375 kr.*
4.6 (513)
Spar i gennemsnit 58%*

Bestil dækskifte og spar i gennemsnit 58%*. Få skiftet og afbalanceret dine dæk nemt, hurtigt og nær dig. Lige nu priser fra 375 kr.* Få tilbud i dag på dækskifte!

Spar i gennemsnit 951 kr.*
4.5 (34.986)
Med stempel i servicebogen

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 24%* på at sammenligne tilbud, svarende til 951 kr.*

Lige nu priser fra 499 kr.*
4.5 (3.100)
Spar i gennemsnit 53%*

Få et basisservice og hold din bil sikkert kørende. Lige nu priser fra 499 kr.* Inkluderer skift af olie og oliefilter, op til 4 liter kvalitetsolie samt komplet gennemgang af din bil med 46 kontrolpunkter.

Få tilbud nær dig

Vi har 249 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.